POLİKLİNİĞİMİZDEKİ HİZMETLERİMİZ
İMPLANT
İmplant eksik dişlerin tedavisinde kullanılan ve çene kemiğinin içine yerleştirilen titanyumdan yapılmış vidalardır. Bu vidaların üzerine diş protezi yerleştirilir. İmplant tedavisinin diğer tedavilere avantajı komşu dişlere zarar verilmez. Yani komşu dişlerin kesilmesi gerekmez. İmplant diş kök görevi görür ve doğal diş gibi rahatlıkla yemek yiyebilir, konuşabilir ve gülebilirsiniz.
İmplant tedavisi 18 yaş üzeri, çene ve yüz gelişimini tamamlamış bireylere uygulanır. Tedaviden önce çene yapısının implanta uygun olup olmadığı çekilen röntgenlerle tespit edilir. Şeker hastalarında tedaviden önce hastalığın düzene girmiş olması gerekir. Kan sulandırıcı ilaç kullananlarda tedaviden önce ilaçlar kesilir. Kemik erimesi olanlar uygun tedavi aldıktan sonra implant tedavisi görebilirler.
DİŞ TELİ (ORTODONTİ)
Diş teli değişik nedenlerle dizilimlerinde bozukluk ve çarpıklık olan dişlerin üzerine yerleştirilen braket ve bunları tutan telden oluşur. Diş teli aralıklı dişleri olanlara, dişlerinde çarpıklık olanlara, ısırma bozukluğu olanlara, kırık dişlere ve birbirinin üzerine binmiş dişleri olanlara uygulanır. Diş teli tedavisinin belli bir yaşı yoktur. Diş teli tedavisi yaklaşık 18-24 ay arasında sürer. Ciddi çene bozukluklarında bu tedavi üç yıl sürebilir. Diş teli tedavisi alan hastalar çok yapışkan gıdalar ve gazlı içecekler dışında her şeyi yiyip içebilirler. Ancak temizliğe çok özen göstermeleri gereklidir.
ŞEFFAF PLAKLI ORTODONTİ
Ortodonti tedavilerde en fazla merak edilen sorulardan biri ortodonti tedavisinin ne kadar süreceği ve ortodonti tedavisi sonucunun ne kadar başarılı bir şekilde tamamlayacağıdır. Hekimlerin sıklıkla karşılaştıkları sorulardan bir diğeri de ortodontik tedavi sonucunun ne kadar kalıcı olacağı yönündedir. Ortodonti tedavilerde kullanılan braketler yani diş tellerini estetik görüntü kaygısı, daha acılı ve ağrılı bir süreç olması, yaşam konforunu bozabilmesi sebebiyle kullanmak istemeyen hastalar alternatif ürün olan şeffaf plak ya da saydam plak da denilen şeffaf plakları tercih etmektedirler.Şeffaf plağın diş teli ile arasındaki farkları detaylı öğrenmek için tıklayınız.Yıllardır alışılagelmiş olan metal diş tellerinin yerine şeffaf plakların kullanımı henüz yeni yeni yaygınlaşmaya başlamıştır.
KANAL TEDAVİSİ
Kanal tedavisini anlamak için dişin yapısı hakkında genel bir bilgiye sahip olmak gerekir. Diş, dıştan içe doğru; mine, dentin ve pulpa olmak üzere 3 ana tabakadan oluşur. Dişin merkezindeki doğal boşluğa da kök kanalı denir. Pulpa kök kanalı içindeki yumuşak dokudur. Bu doku, dişi besleyen kan damarları ve sinirler açısından zengindir.
Eski zamanlarda bir enfeksiyon ya da enflamasyon pulpa tabakasına ilerlediğinde, diş artık kurtarılamaz hale gelip çekilmekteydi. Günümüzdeki son gelişmeler, dişin pulpa tabakasının temizlenip tekrar doldurulmasına olanak sağlamaktadır. Pulpa ve içerisindeki sinirler alınsa da, diş temel işlevini yerine getirir. Bunun nedeni, dişler dişetlerinden çıkıp son halini aldıktan sonra, diş sinirlerinin hayati bir önem taşımamasıdır. Diş sinirlerinin yetişkinlerdeki tek görevi sıcak ve soğuk hissini hissetmek gibi duyusal işlevlerdir.
Bir dişin sinir dokusu veya pulpası hasar gördüğünde, parçalanır ve bakteri burada çoğalmaya başlar. Bakteriler yoğun bir enfeksiyona veya apseye yol açabilir. Apse, diş köklerininin sonunda oluşan irin dolu bir şişliktir. Diş çürükleri tedavi edilmediğinde, kök çevresinde kemik kaybı gibi ciddi durumlara yol açabilir.
DİŞ PROTEZİ
Diş protezlerinin bir türü, sabit protezlerdir. Bu protez türü, ağız içerisine yapıştırılır ve kişi kendi isteğiyle bu protezi çıkaramaz. Sabit protezler, dişe sabit bir şekilde kullanılmaktadır. Bu protezlerin en önemli özelliklerinden birisi, protezin kişinin kendi dişinden destek alınarak üretilmesidir. Bu yapay diş türü, diş kaybı az olan kişilere uygulanmaktadır. Hasta kişiye, kendi dişinden destek alınarak yapay bir diş takılır. Bu işlemin birkaç aşaması bulunmaktadır. Bu aşamalar, dişin kesilmesiyle başlar. Kesilen diş, öncelikle prepare edilir. Ardından üzeri kaplanır ve en sonunda da hastanın ağzında diş yerine monte edilir. Bu protezler, porselenden ya da metal yapıda olmaktadır. Aynı zamanda bu protezlerin kullanımı, oldukça eski tarihlere dayanmaktadır. Proteze karar verilmesinin ardından, hasta kişiye protez takılmasına kadar geçen süreç yaklaşık olarak 10 gündür. 10 gün içerisinde, kişiye yapay dişleri takılmış olmaktadır. Bu süreç içerisinde, hastanın 4-5 kez kendi diş doktoruna gitme mecburiyeti bulunmaktadır. Yapay diş olarak kullanılmakta olan protezlerin ömrü, 6 ile 8 yıl arasında değişmektedir. Bu değişim, protez oldukça sağlam olsa dahi gerçekleşmektedir. Sabit protezler, köprü ve de kron olmak üzere iki türlüdür.
Bir diğer protez türünün ismi ise hareketli protezdir. Bu protez türü, kullanan kişi tarafından oldukça kolay bir şekilde çıkarılıp takılabilir. Aynı zamanda, bu yapay diş türünün, her gün mutlaka günlük bakımının yapılması gereklidir. Bu protez türü, çok sayıda eksik dişi olan kişilere uygulanmaktadır. Bu tür, kısmi ya da tam olarak uygulanabilmektedir. Eğer bir kişi herhangi bir nedenden dolayı bütün dişlerini kaybetmişse, bu kişilere tam protez takılmaktadır. Eğer kişi, bütün dişlerini değil de dişlerinin bir bölümünü kaybetmişse bu tür kişilere ise bölümlü protezler takılmaktadır. Bu tür dişlerin yapımı, sabit protezlere oranla daha fazla bir sürede gerçekleşmektedir.
DİŞ ETİ TEDAVİSİ
Hafif diş eti çekilmesi tedavisi, diş hekimi tarafından etkilenen bölge derinlemesine temizlenerek yapılır. Derin temizlik sırasında, diş eti çizgisinin altındaki dişlerde ve kök yüzeylerinde oluşan plak ile tartar dikkatlice çıkarılır ve açıkta kalan kök alanı bakterilerin tutunmasını zorlaştırmak için düzgünleştirilir. Diş hekiminiz gerekli görürse, kalan zararlı bakterilerden kurtulmak için antibiyotik de reçeteleyebilir.
Diş eti çekilmeniz, fazla kemik kaybı ve çok derin cepler nedeniyle derinlemesine temizlikle tedavi edilemeyecek kadar ciddiyse, diş eti çekilmesinin neden olduğu hasarı onarmak için diş eti ameliyatı gerekebilir.
YER TUTUCU
Yer tutucu, çocuklarda kullanılan bir yöntemdir. Çeşitli nedenlerle süt dişi kaybı meydana gelir. Yeri boş kalan diş zemini çevresine tutucu adı verilen nesne yerleştirilir. Böylece yandaki dişlerin boşluğa kayması engellenmiş olur.
Kısacası, süt dişinin erken kaybı sonucu, diş boşluğunun korunması için yapılır. Hareketli veya sabit olarak yapılır.
GÖMÜLÜ DİŞ ÇEKİMLERİ
Gömülü diş çekimi işlemi genellikle 20. yaş dişlerinin problem olmasından dolayı gerçekleşmektedir. İlk insanların beslenme koşulları daha farklı olduğundan dolayı arkadaki dişlere de ihityaçları oluyordu fakat zamanla yemeklerin kolay tüketilebilir, yumuşak olmarak değişmesinden dolayı çenemiz küçülmüş ve en arkadaki 20. yaş dişlerine ihtiyaç kalmamıştır. Çenemiz küçüldükçe 20. yaş dişleri kendine yer bulmak için zorlamakta olup diğer dişler gibi çıkmamaktadırlar. Yer bulamayan 20. yaş dişleri öndeki dişi iterek baskı yapmaktadır. Bu baskı da çarpışıklığa sebebiyet vermektedir. Çok geride olmaları, etrafındaki diş etinin normal anatomik yapıda olmasını engellemekte ve kolayca iltihaplanmasını sağlamaktadır.
PORSELEN DİŞ KAPLAMA
Porselen diş kaplama, porselenden elde edilen ve orijinal diş yüzeyini kaplamak üzere üretilen bir diş kaplama tekniğidir. Porselen diş, dişlerde meydana gelen estetik kaygıları gidermek ve kişilere daha kaliteli gülüş elde etmelerini sağlamak için gerçekleştirilen, dişlerin üst kısımlarına yerleştirilen porselen yapraklardan oluşan bir tedavi yöntemidir.
Porselen diş kaplama sayesinde kişi hem ideal ağız fonksiyonlarına hem de istediği gülüşe kusursuz bir şekilde kavuşmuş olur. Her hastanın diş protezi, ihtiyacı olduğu dişe göre kişiye özel tasarlanır. Doğal görünümü temsil edebilecek nitelikte ve yüksek kalitede tasarlanır.
Dişlerin doğal görünüm ve rengine en yakın malzeme olarak bilinen porselen, mükemmel bir gülüş tasarımı kazandırır. Bu özelliklerinden dolayı günümüzde diş hekimlerinin en çok tercih ettiği materyallerin başında gelir.
DİŞ BEYAZLATMA
Hastanın onayı da alınarak, ağzınızdaki doğal dişlerin hangi renk oldukları saptanır. Bu saptama, tedavi bittikten sonra dişlerin ne kadar beyazladığının izlenmesi açısından önemlidir.
Diş beyazlatıcı ilaç diş hekimi tarafından dişlerin üzerine sürülür ve özel bir alet yardımıyla, 15 dakika ışınlanarak beklenir. Bu işlem 3 kere tekrarlanır.
Muayenede gerçekleştirilen beyazlatma işleminde kullanılan beyazlatıcı ajanların peroksit oranları daha yüksek olduğundan beyazlatma daha hızlı olur ve kalıcılığı daha uzundur. Beyazlığı desteklemek için ev kitleriyle evde de beyazlatma ilaçlarını hasta kendisi kullanır.